CARA BUANG TULISAN CINA DARI LENOVO A880


1 - dialer
2 - setting
3 - location
4 - menu
5 - setting
6 - untick 2 small box there

Keywords : How To Remove Chinese Bloatware On Lenovo A880

80 comments :

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. benda simple yang ramai tak tau nak buat.....terima kasih sebab berkongsi

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2. share kepada yg lain

      Delete
    2. Sy da wt tp masih ada lg tulisan cina bila ada incoming call

      Delete
  3. Thank you so much..nak tanya gak..camne tukar ringtone sms..aku duk cari2 dlm setting tak jumpa..tolonggg..tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau kena copy lagu yg kau nak pakai kat internal storage,copy dalam folder 'Ringtones' :)

      Delete
  4. nk tnye.. cm ne nk aktifkan lampu led kelip2 lenovo a880? hrap bole tlong.. tq~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada lampu kedip2 model a880. kekeke

      Delete
    2. Bkn ke ade...cme klip sensor...for clibration...untk sett jrak hlangn..klu x kna sett nt hp pdam2...nk on kna cbut btry dlu....sbb sy slalu amik uph root a880 n a889...xtau la mdel org lain...huhuhu

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. TQ bro..mmg membantu..x sakit lg mata..

    ReplyDelete
  7. tq bro
    mcm mner nak buat video call

    ReplyDelete
  8. tq.....lg satu nak tnya mcm mner nak buat video call vibe z

    ReplyDelete
    Replies
    1. X didtgkn fungsi vdeo kol untuk direct operator...tp bleh gne vdeo kol gne cra lain...cm wecht, fb messnger etc...

      Delete
  9. cmne nk download fb kt a889.. hope dpt tlg sy. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. susah mau buang fb lama dari a889. cara terbaik adalah belajar flash dan flash semula phone tu ke custom rom version S017 dari needrom.com

      Delete
  10. lenovo dari uganda selatan.. huhuhu..

    ReplyDelete
  11. Mintak pencerahan sket... Screen lenovo a889 sy... Sy dah lock screen tiba2 dia unlock sendiri... Ape masalah nyer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sensor clibrtion...yg klip2 merah kt dpn...setting x kena tu...

      Delete
  12. salam bro,,,mcm mna plak nk buat untuk a850?ada jgak tlisan cina

    ReplyDelete
  13. bro aq menghadapi masalah apabila on data gps automatik on...walaupun aq dh matikan still automatik on...ada cara nk selesaikan masalah ni x?

    ReplyDelete
  14. nak tanya..macam nama nak buang translit bahasa english time kita taip msg er???mnyusahkan...taip lain..send ayat merapu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Keybord setting...buang dictry...buang tick yg brkaitn

      Delete
  15. nak tanya.. macam mana nak connect wifi lenovo a396... harap dapattolong!!!

    ReplyDelete
  16. Terima Kasih.Sangat membantu.

    ReplyDelete
  17. Macam mana nak tukar font a850. Urgent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Better root...gne vroot...sng nk ubh style...install font manager..

      Delete
  18. terima kasih bro! blog ni best! banyak info pasal handphone. byk pahala bro dpt kongsi benda2 gini. thank you!!! :)

    ReplyDelete
  19. nak minta bantuan pasal whatsap hf lenovo a880 ne..sy klik whatsap bru semua msj dlm whatsap sampai...klu xklik smpi esok2 pn xdpt msj...

    ReplyDelete
  20. knape time call lampu fon x auto off eh? masalah sensor ke. fon kwn ok jer. tlg sayaaaaa

    ReplyDelete
  21. Knp notifications kuar dua lagu....yg saya choose n dlm system

    ReplyDelete
  22. Hi mcm mana nak dptkan semula sms dr 5 digit ye.. Sbb x perasan terclick apa masa hantar ke 28882 utk reply broadband internet celcom.. Skrg x bole hantar ke no 28882 utk sms beli broadband celcom dah...
    Tolong... Telefon celcom.. Die kata phone setting... So die x boleh bantu... Macam mana ye...

    ReplyDelete
  23. Assalam bro.. Cm mne nk factry reset balik lenovo a880 aku... Runsing dh ni...

    ReplyDelete
  24. As salam...dpt msalah ni "Open keyboard to type message"..mne nk cari kn setting ni bro?

    ReplyDelete
  25. fuh.. byknya soalan yg belum terjawab ni. sy sekeras2nya cadangkan anda ( jika anda mahir ) utk flash sistem operasi lenovo a880 anda kepada version S027. version ini lebih stabil dan kurang masalah. utk pertanyaan lanjut, sila join group fb : lenovo a880 user malaysia

    ReplyDelete
  26. Kalau nak buang tulisan cina utk Lenovo A660, sb tgok x sma jadi x dpt nak cari.. boleh tolong ajarkn tak

    ReplyDelete
  27. Bro... Or sis yg leh tolong... Macam mana nak off kan GPS yg dok on sendiri... Dah off kat setting tapi akan on balik sendiri... Dah buntu cari jalan nak off... Sesiapa ada jln penyelesaian.... Tolong....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon masaalah ni...kalau dah dpt formula...tlg share bro....tq...

      Delete
  28. masalah yg sama..gps auto on sendiri.. please help..

    ReplyDelete
  29. Cam mn nak kecilkan font kat mesej fon lenovo a880... Help plzzz :)

    ReplyDelete
  30. Salam.. Sape bole rootkan lenovo a889..

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. Mcm mane nk tutup auto on gps dekat lenovo A889 tlg bgi cara

    ReplyDelete
  33. terima kasih banyak2.

    ReplyDelete
  34. A850..buang tulisan cina masa call... Setting > System > Language & Input > Untick (AOSP) .. Pakai English UK sahaja

    ReplyDelete
  35. Macam mana nak buang iklan yg selalu appear kat hphone @889 ni

    ReplyDelete
  36. Macam mana nak buang iklan yg selalu appear kat hphone @889 ni

    ReplyDelete
  37. Macam mana nak buang iklan yg selalu appear kat hphone @889 ni

    ReplyDelete
  38. Macam mana nak buang iklan yg selalu appear kat hphone @889 ni

    ReplyDelete
  39. Macam mana nak buang iklan yg selalu appear kat hphone @889 ni

    ReplyDelete
  40. Macamana cara nk dptkn semula contact manager yg asal kt a880? Saya dh terdelet. Saya install app yg diambik dr play store tp x dpt nk tambah contact.

    ReplyDelete
  41. Macamana cara nk dptkn semula contact manager yg asal kt a880? Saya dh terdelet. Saya install app yg diambik dr play store tp x dpt nk tambah contact.

    ReplyDelete
  42. Aslam'mualaikm.... Lenovo a889 sye ni, intetnet dan wifi dia pndai on sndiri
    Dah brmacam2x format sye cuba tpi x brhasil.. Spe tau pnyakit ni.. Hehe thnk u

    ReplyDelete
  43. macam mana nak install semula whatsApp Messenger guna lenovo a880 sbb download separuh dah hang

    ReplyDelete
  44. thank you for this sharing,,,

    ReplyDelete