CARA FLASH LENOVO A880 S027 V1 ( CLOCK WORLD MOD )

Tools Yg Diperlukan : ( link aku dah cek dan ok pada 1 julai 2014 )
1 - Rom S027 V1 ( letak dalam memory card ) - register dahulu baru boleh download
2 - Recovery2 Img ( letak dalam internal storage ) - jika phone anda belum ada cwm

SILA BACA DAHULU
- jika anda sudah mempunyai menu seperti gambar di bawah, anda boleh off phone anda dan boot semula dengan menekan ( vol up + vol down + power button ) dan terus ke STEP 7











STEP 1 ( Phone mestilah dah root )
- Download Software " Mobile Uncle Tools " Dari Playstore
- Start Software Mobile Uncle Tools dan tekan " GRANT "

STEP 2
- Klik menu Recovery Update


STEP 3 - Klik Recovery2.Img


STEP 4 - Klik Ok


STEP 5 - Klik Ok


STEP 6
- Nanti dia akan keluar menu seperti di bawah atau lebih kurang mcm di bawah










STEP 7
- Ikut arahan seperti di bawah ( bg yg guna 020, boleh terus ke langkah 3 )
1 - wipe data / factory reset
2 - yes -- delete all user data ( tunggu hingga selesai )
3 - wipe cache partition
4 - yes -- wipe cache ( xlama )
5 - advanced
6 - wipe dalvik cache
7 - yes -- wipe dalvik cache ( xlama )
9 - install zip from sd card
10 - choose zip from sd card
11 - pilih lenovo_a880s027EN_mod.zip
12 - yes -- install a880s027EN_mod.zip
13 - proses tidak begitu lama. jika sudah selesai atau complete,
14 - go back
15 - reboot system now

TAHNIAH. ANDA BERJAYA FLASH TELFON ANDA DENGAN TANGAN SENDIRI DAN SECARA PERCUMA. SENANG JE KAN?? mana yg dah berjaya, boleh la bantu yg lain yg masih gagal. sbb saya xdpt nak buka blog ni setiap hari. terima kasih..

Like Page Sebagai Tanda Penghargaan : Klik Sini

98 comments :

Post a Comment